TIDSBESTILLING

MAN-FRE: 7:00 - 8:30
TLF.: 97 54 11 09

Smådyr

Stoholm Dyrklinik er etableret i 2007, og ligger centralt i Stoholm by med kort gå afstand til bus og togstation.

Vi råder over moderne facilitteter, med stor og lys undersøgelsesrum, samt seperat operatinsrum.

Vi har et stort venteværelse med god plads, samt eget laboratorium til mindre diagnostiske undersøgelser.

Vaccination

Vi har sammensat en vaccinationsprotokol for hunde, hvor vi anbefaler vaccination hvert 3. år mod parvovirus, leverbetændelse og hundesyge og årlig vaccination mod leptospirose til jagthunde. Alle hunde som kommer i hundepension anbefaler vi bliver vaccineret mod kennelhoste årligt..

Forud for vaccinationen foretages en klinisk undersøgelse af dyret, som sikrer, at dyret er sundt og raskt inden det bliver vaccineret. I nogle tilfælde vurderes vaccination mod leptospirose og kennelhoste ikke nødvendigt – dette vurderes ud fra kendskab til hundens omgivelser og færden.

Vi tilbyder også vaccination mod rabies for hunde, der skal til udlandet.

Katte bliver vaccineret mod; katteinfluenza (Rhinotracheitis, calicivirus), kattesyge (panleukopeni) og Chlamydia. Ved behov kan tilvælges vaccination mod katteleukæmi. Katte skal ligeledes vaccineres mod rabies, hvis de skal til udlandet.

Chipmærkning

Hvalpe skal være chipmærkede inden de er 8 uger gamle, dvs. oftest er hvalpe chipmærkede inden de forlader opdrætteren. Alternativt kan hvalpen chipmærkes første gang den kommer ind til vaccination. Chippen indføres med en kanyle lige under huden på venstre side af halsen og kan i nogle tilfælde mærkes som et lille gryn. Chippen indeholder 15 cifre, som kan aflæses vha. af en chipaflæser.

Har du et kuld hvalpe, du ønsker mærket inden de skal ud til de nye ejere, er du velkommen til at ringe ind og få et tilbud. Vær opmærksom på omregistrering, når du køber en hvalp/hund, der er chipmærket. Det er lovpligtigt inden 4 uger at anmelde ejerskifte til Dansk Hunderegister.

Husk også hundetegnet!

Alle hunde skal bære hundetegn med ejerens navn og adresse. Vi har mange forskellige modeller og graverer i løbet af 5 minutter.

Kat – chipmærkning vs. øretatovering

Katte kan også chipmærkes. De fleste katte øretatoverer vi dog i forbindelse med neutralisation, da de skal være under fuld bedøvelse. Fordelen ved en øremærkning er, at det er et synligt bevis på, at katten har en ejer. En chip kan ikke umiddelbart ses, men skal aflæses med en chipaflæser hos en dyrlæge, et dyreinternat eller Falck. Chipmærkning er dog praktisk, hvis man har en chipstyret kattelem, som forhindrer fremmede katte i at komme ind. Vær opmærksom på omregistrering hos Det Danske Katteregister, når du køber/overtager en killing/kat, der er mærket.

Kirurgi

Vi tilbyder de fleste relevante operationer

  • Sterilisation
  • Tandrensning samt tandudtrækning.
  • Kastration
  • Kejsersnit
  • Fjernelse af knuder
  • Operation af blodøre
  • Behandling af afrevet/flækket klo
  • Oprensning af bylder

Operationer kan bestilles alle hverdage mellem kl. 7 og 8.30. Vi modtager helst dyrene enten mellem 8 – 9 eller mellem 13 -14, så dyrene har tid til at vågne op inden de sendes hjem.

Hunde og katte skal faste fra aftenen før, eller mindst i 8 timer inden de skal i bedøvelse, men må gerne få vand. Typisk hjemsendes dyrene igen mellem kl. 15 og 16 om eftermiddagen, hvor de vil være vågne, men påvirkede af narkosen.

Vi lægger stor vægt på, at narkosen skal være så sikker som muligt for dyret, derfor vurderer vi dyrenes sundhed og lytter til hjertet, inden de får den beroligende sprøjte. Dyrene holdes under omhyggeligt opsyn gennem hele opholdet på dyreklinikken. Ved afhentning gives der vejledning omkring efterbehandling og medicinering. Hvis der opstår tvivlsspørgsmål skal I ikke tøve med at ringe – hellere en gang for meget end en gang for lidt!